80% van de hondenbezitters is 40+

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de hondenbezitters 40 jaar of ouder is. Tevens wonen de meeste hondenbezitters in het zuiden van het land, bijna 30%. Uit het onderzoek van GFK komen ook leuke andere kenmerken van de eigenaren van 1.5 miljoen honden in Nederland.

Één- en tweepersoons huishouden zijn het vaakst hondenbezitters

In totaal heeft 18% van de Nederlandse huishoudens een hond in huis. Je zou dan ook denken dat een hond de meest stereotiepe huisdier is in gezinnen. Toch blijkt dat meer dan de helft van alle honden woont bij een éénpersoons- (27%) of tweepersoons huishouden (32%).

‘Oudere’ in de meerderheid

De leeftijd van de hondenbezitters ligt relatief hoog, maar liefst 80% van de hondenbaasjes is 40+. Het grootste aantal hondenbaasjes ligt tussen de 55 en 64 jaar (23%). Niet geheel verrassend is het aantal baasjes het laagst in de grote steden en in het dunner bevolkte Noorden van het land. Het grootste aantal baasjes woont in het zuiden van het land (29%) gevolgd door het westen en het oosten.

We houden ook van katten

Vaak wordt er gezegd dat wanneer er een hond in huis is, er geen kat bij kan. Toch blijkt 29% van de hondenbezitters ook een kat in huis te hebben.

Onze hond is vaak 8 jaar of ouder

Uit een ander onderzoek, het onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken, blijkt dat 41% van de hondenbezitters een hond heeft die ouder is dan 8 jaar. Oudere honden hebben vaak meer zorg en aandacht nodig, zoals speciale voeding of behandelingen voor bepaalde (ouderdoms) kwaaltjes. Met deze getallen hebben we weer meer informatie over de wensen en behoeften van hondenbezitters. Een hond heeft namelijk een belangrijke en bijzondere plek in het leven van hun baasje.

« Vorig bericht: Slapen doet iedere hond andersVolgend bericht: 10 manieren waarop je hond zegt ‘Ik hou van je’ »