Goordonken Dierenpension De

  • Goordonksedijk21
  • 5464 TG, Veghel

  •   0413-365750

Goordonken Dierenpension De

Dierenpension

6,1

Over Goordonken Dierenpension De

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

cijfer

Beoordelingen

Yvonne

2 april 2018

Na 2 telefoontjes zijn wij in de gelegenheid gesteld een minidoodle te komen uitzoeken. Marian en Ad zijn vriendelijk en geven uitgebreid uitleg over de do’s en dont’s. Alles zag er verzorgd en schoon uit en de koffie stond klaar! We zijn blij met onze pup, de opvoeding is nu onze taak en hopen hem goed te volbrengen. Dank aan Marian en Ad.

9

Leo Andeweg

12 maart 2018

Onze ervaring met Pension “de Goordonken” zijn positief.
Onze labradoolde Buurman is prima gezond en doet het prima!
Bij ons eerste bezoek aan het pension zag er was alles keurig schoon en op orde.
Ben eindegelijk wel blij dat zijn eerst 8 weken in zo’n pension is grootgebracht, voldoende ruimte maar geen overbodige luxe. Worden ze harder en gezonder van!
Natuurlijk is het handel voor de “Goordonken” maar ze leveren wel naar onze mening gezonde pubs af. En daar gaat het toch om!
De rest moet je zelf doen!
Onze veearts was/is zeer tevreden over de gezondheid van Buurman.

Leo en Leotine

8

Cora

20 december 2017

en nog een ter compensatie

10

Cora

20 december 2017

Dit forum is tevens slecht ingericht, wanneer je per ongeluk op enter drukt is het bericht direkt zonder controle geplaatst! mijn 2 klopt dus niet want zo is hij automatisch ingesteld, daarom ter compensatie een 10 maar het reeele cijfer is wat mij betreft een 8

10

Cora

20 december 2017

Wat mij opvalt is dat de meeste mensen die hier een negatieve reactie plaatsen, vooroordelen hebben, ze zijn er zelf nooit geweest en hebben het van horen zeggen: Wij zijn er wel geweest en hebben een hele lieve goldendoodle pup, Sam gekocht. Hij is nieuwsgierig, knuffelt graag en leert heel snel. Geen moeite met socialiseren en al bijna helemaal zindelijk. De eerste nachten heeft hij wel gepiept maar dat doen alle pups zegt men en dat is logisch ook, zo’n nieuwe omgeving. Een paar keer bloed bij zijn ontlasting gehad maar dat komt heel veel voor: onderweg tijdens het uitlaten wat gegeten of door verandering van voeding. Kortom oordeel niet maar ga zelf kijken!

2

Hennie

13 oktober 2017

Goede pup, slechte pup…? Denk nou eens aan de ouders van de pups!! Die komen nooit in een huis, alleen in hokken. Nest na nest krijgen ze. Ik zou toch zo graag willen dat mensen nou ook eens hier over nadenken!!

2

Kaat

31 augustus 2017

In het voorjaar twee labradoodle zusjes gekocht, die toen vijf maanden oud waren en waarvan hij beweerde dat hij ze oorspronkelijk wilde houden voor de fok omdat ze zo ontzettend goede honden waren. Aangezien wij van België kwamen was het een vereiste dat de honden geënt waren tegen Rabiës, en dit kan pas vanaf 16 weken. Volgens eigenaar waren deze honden volledig in orde met hun entingen en konden ze zo mee de grens over. Thuisgekomen kregen de honden enorme diarree, dierenarts erbij en beiden bleken giardia te hebben. Het heeft maanden geduurd eer we dit onder controle hadden, en zelfs nu nog hebben de honden een blijvende gevoeligheid aan de darmen en krijgen we hen maar niet dik. Verder zijn de twee erg bang, nog steeds, hoe zacht we er ook mee omgaan, ze lopen altijd met hun staart tussen de benen, en opgebolde rug, en beginnen van het minste te plassen uit schrik. Volgens dierenarts komt dit door te weinig socialisatie in de eerste weken.
Het ergste moet echter nog komen : mijn dierenarts vroeg de paspoorten ter inzage om hen in België te kunnen registreren. Dit bleken echter géén geldige europese paspoorten te zijn maar louter “vaccinatieboekjes”, toevalligerwijs in exact dezelfde kleur als een europees paspoort, waardoor wij als leken dit uiteraard niet gezien hadden. Daarenboven was er nergens een rabiës vaccinatie in te bespeuren. Aangezien wij aldus onze honden niet konden registreren op deze manier (je hebt het paspoortnummer hiervoor nodig en dat hadden we dus niet), namen we contact op met de verkoper. Deze maakte zich er makkelijk vanaf door te stellen dat wij dit zelf hadden moeten controleren voor vertrek en dat zij niet wisten dat wij als Belgen in België woonden. “Jullie konden toch net zo goed in Nederland wonen”. Ons adres stond nochtans op de koopovereenkomst !! Ik stelde voor op met de honden terug naar hen te komen om alsnog de papieren in orde te brengen, maar hierop kreeg ik te horen “mevrouw, u vraagt mij valsheid in geschrifte te plegen, wij zijn correcte fokkers en kunnen hier niet op ingaan, in Nederland is zo’n vaccinatieboekje voldoende, en wij wisten niet dat jullie Belgen waren…”
Ik kan dus mijn honden niet in België registreren en ben hierdoor aldus strafbaar.
Eén tip : blijf weg van deze oneerlijke mensen !!!

1

mascha franssen

15 juni 2017

Wij zijn wel tevreden. Goede pup, wel wat moeite in begin met socialiseren door apart in hok met andere pups maar niet onder de mensen.
Maar na 3 weken al beter en nu na twee maanden met puppy training , liefde en oefenen hebben we een hele lieve gezellige hond die speelt, luistert ravot en heerlijk bij je knuffelt!

9

Maria

21 december 2016

Zo grappig op de “positieve” berichten hieronder te lezen. Pups horen niet in een schuur te liggen maar in de woonkamer op een kleed/kussen. Niet in een “bak” met zaagsel! Mensengoedheid je koopt geen konijn!!! De verhalen van mensen die een pup daar kopen die enkele dagen erna op sterven na dood blijkt te zijn ken ik ook. De fokker wijst de mensen naar HUN dierenarts en HUN halen de pup daar weer op. En na enkele dagen mag je je pup weer ophalen. Wat gewoonweg een andere pup is! Maar die gewoon heel veel op die van jou lijkt. Men zien het niet wand ze hebben de pup nog maar een dag of 2 in huis gehad. Whahahahhaha hoe naief kun je zijn. Triest dat er nog steeds mensen zijn die niet verder kijken dan hun neus lang is. Hieronder las ik ook… andere kopers vroegen na de ouders en binnen 5minuten kwamen ze met de goedverzorgde ouders binnen lopen. Laat me niet lachen… Dat zijn geeneens de ouders… denk je echt dat hin nog weten wie de moeder of vader van die pup is? Die trekken de eerste de beste teef uit haar hok die er wel mee door kan als “moeder” van de pup en laten je die zien. Begrijp nog steeds niet hoe dom mensen kunnen zijn. Maar helaas is voor de meeste mensen die prijs het belangrijkst en niet de levenskwaliteit van moeder en pup. Triest!

1

c.m.reuvers

13 april 2016

Bijna 3 weken geleden wilde ik een pup labradoodle pup kopen. Op internet wordt je gewaarschuwd voor Goordonken, maar inmiddels weet ik dat zulke waarschuwingen zeer vaak niet terecht zijn en soms niet over broodfokkers, maar over broodnijd gaan.
Ik hoefde geen afspraak te maken: je komt maar langs wanneer je wil, wij zijn er altijd. Dat zegt natuurlijk al wat over dat de beheerders achter hun bedrijf staan.
Met dat wij het terrein opkwamen, viel het ons op hoe verzorgd en schoon alles er uit zag. Wij zagen dat beide beheerders aan het werk waren.
Vervolgens werden wij meegenomen naar de pups. Drie nestjes naast elkaar. In alle drie lag schoon zaagsel en de pups zagen er allen goed verzorgd uit.
Tevens rook je eigenlijk niet dat er sprake was van 3 nestjes in die ruimte.
Ook het papierwerk, was prima in orde. Alles was georganiseerd, netjes, schoon en er was voldoende tijd om ons onze beslissing te laten nemen.

Bij thuis komst bleek onze 1 jaar oude labradoodle ontzettend jaloers te zijn. Ook merkten wij dat Noa iets bloed bij zijn ontlasting te hebben. We kregen adviezen, zowel medisch als hoe om te gaan met onze jaloerse oudste. Er werd ons ook op het hart gedrukt om eea goed in de gaten te houden en indien nodig aan de bel te trekken.
Dat bleek verder niet nodig. Noa doet het hartstikke goed en het advies hoe de oudste aan te pakken bleek ook te werken.

Kortom, wij zijn meer dan tevreden over Goordonken en haar beheerders en wij bevelen hen bij een ieder aan!!

10

Jvp

22 februari 2014

Ik lees hier van alles, maar kan het persoonlijk niet plaatsen en heb hele andere ervaring met dit pension, tevens ‘brood’ fokker. Hier onze ervaring. lees u even mee?

Wij hebben hier een boomertje aangeschaft. Het was ons eerste hondje. De binnenkomst en eerste indruk was positief te noemen. De ontvangstruimte, en het puppy verblijf was schoon en netjes. Ook het zaagsel waar de puppy’s op liepen zag er fris en vers uit. Puppy’s waren ook goed verzorgd en werden met camera’s in de gaten gehouden.
Ook de papierhandel, zoals het entingsboekje, contract en overname formulier eigenaar ivm chip waren duidelijk en dik in orde. Ook het ontwormingsmiddel met schemaliet niks te wensen over. Daarbij stond er in het contract een opmerkelijke regel en kwam op het volgende neer:
Als om welke reden het niet goed gaat met de pup of met de pup icm het gezin dan contact zoeken of terug brengen.
Een minpunt was dat hij voor zijn 2e enting nog een keer terug moest komen en ik niet rechtstreeks bij de dierenarts ( die iedere week bij hun komt en bij mij spreekwoordelijk om de hoek praktijk houd) deze enting kon krijgen. Ja dat mocht wel, echter dan waren het mijn eigen kosten.

Helaas kan ik niet ontkennen, dat het helemaal goed is gegaan met de pup. 3 dagen na begin van het ontwormingsschema had de hond bloed bij de ontlasting. Wij hebben, conform contract, contact gezocht met de fokker en deze vroeg om foto’s en heeft ook overlegd met de eigen dierenarts. Ze dachten aan loslating wormen. Maar de dagen daarop bleef de ontlasting wisselend en dun.
Tijdens het halen van de 2e enting bij de fokker is dit besproken en daarop antibiotica meegekregen tegen Gardia. Ook wilde de fokker graag contact om de gezondheid van onze pup te volgen.
2 Dagen nadien ging het goed mis. ‘s-Morgens was er niks aan de hand en na het boodschappen doen, leek ons hondje een milkshake apparaat en was het een pup met spleet oogjes. Meteen weer de fokker gebeld en na overleg naar haar dierenarts toe voor advies en onderzoek. Over de rekening van de dierenarts mocht ik me geen zorgen maken. Dat regelde zij.
Als de dierenarts mij de keuze had gesteld om hem in te laten slapen dan had ik Ja gezegd. Gelukkig had de fokker een andere mening en ze had gelijk. Na 2 uur dierenarts was Zwabber weer onze zwabber. Toch kreeg ik hem niet mee en wilde de fokker hem 5 dagen terug hebben in haar pension om hem goed in de gaten te houden. Ze heeft hem zelf opgehaald bij de dierenarts en wij hebben iedere dag contact met de fokker gehad en zijn zelfs op de bonte fooi op ziekenbezoek geweest. Ook toen zagen we een gezonde Zwabber die daar goed werd verzorgd en waar de liefde voor honden van af straalde! Dus geen wanpraktijken, zoals hier her en der word geroepen
Uiteindelijk mocht ons Zwabbertje weer mee naar huis. Helaas weten ze nog steeds niet wat het is geweest, maar eigenlijk doet het er ook niet aan toe.
Nu gaat het goed met zwabber en is het een levendige hond die heel graag speelt en in de weer is met onze kinderen. Zelfs zo veel, dat hij gewoon soms geremd moet worden.

Zoals je leest, kan ik me totaal niet vinden in de kritiek die her en der over deze ‘brood’fokker geschreven wordt. Ja het is een ‘brood’fokker, want ze fokt honden en verdient daar haar brood mee. Wil niet zeggen dat deze fokker dan meteen slecht is en alleen kijkt naar de dollartekens en dus niet goed is voor haar (gefokte) honden. Als dat zou zijn, dan zou onze Zwabber nu niet meer leven, want is een spuitje goedkoper dan opname dierenarts, medicatie etc. Door het vertrouwen in haar eigen pups leeft onze Zwabber dus nog.
En laten we eerlijk zijn naar elkaar. Een hond is een levend iets en kan dus ziek worden, net zo goed als een baby die pas uit het ziekenhuis is ontslagen. Bij deze fokker word in alle redelijkheid en billijkheid bekeken wat het beste is voor de pup, als deze toch ziek wordt, hoe me verwacht wat zijn overlevingskansen zijn.
Ze mag dus wel ‘brood’fokker genoemd worden, maar dan wel de goede ‘brood’fokker die honden fokt met passie en toewijding en probeert om keer op keer een gezonde pup bij een goed tehuis te krijgen.

O ja, nog 1 ding: Toen wij zwabber kwamen halen waren er ook andere kopers. Die wilde graag de moeder of vader zien. Nou was geen probleem. Ze liep naar achter en binnen 5 minuten kwam ze terug met een net en goed verzorgde moederhond, waaraan je kon zien dat deze niet in 5 minuten even was opgekalefaterd, weinig licht zag, schuw was etc etc ect.

10

Ester

30 juni 2012

Dit is een broodfokker! Al veel slechte verhalen over gehoord. Er zijn een hoop dingen die hier niet kloppen erg veel pups, verzinnen een nieuw ‘ras’ waar je bij staat en de vaccinaties en paspoorten kloppen niet (pups worden zonder nakijken als ‘goed’ aangemerkt in het paspoort).

1