Hondenspecialist Arnoud Busscher Gedragstherapie & Puppy Cursus

  • J Greshoffstraat 12
  • 1321 AL, Almere

  •   036-8448774
  •   Website

Hondenspecialist Arnoud Busscher Gedragstherapie & Puppy Cursus

Gedragstherapie

9,1

Over Hondenspecialist Arnoud Busscher Gedragstherapie & Puppy Cursus

Hondenspecialist

Mijn naam is Arnoud Busscher. Ik ben een gediplomeerde hondenspecialist; hondengedragstherapeut en puppycoach. Al ruim 15 jaar heb ik mijn eigen praktijk en ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Hondenspecialisten. Inmiddels heb ik een groot werkgebied, werk ik samen met circa 120 dierenartspraktijken, geef ik in het hele land lezingen over honden en hun gedrag en ben ik docent van de opleiding tot hondenspecialist  (www.opleidinghondengedragstherapeut.nl )

In de dagelijkse omgang met honden en hun bazen merk ik dat de gewone hondentrainingen niet altijd voldoende te bieden hebben voor mensen die in het bezit zijn van een probleemhond. Zij blijven vaak met het probleemgedrag zitten met alle gevolgen van dien.

Hondengedragstherapie

De aard van de gedragsproblemen bij honden die ik tijdens mijn werk tegenkom zijn uiteenlopend van onzindelijk gedrag, ongehoorzaamheid, agressiviteit tegen mensen of andere honden, opdringerig aandacht vragend gedrag, niet alleen thuis kunnen zijn tot extreem angstig gedrag.

In een consult bij u thuis bespreek ik de oorzaken en een doelgerichte gedragstherapie die het gedrag van uw hond zal verbeteren.

Wilt u direct een afspraak maken? Bezoek dan mijn website www.hondenspecialist.nl en vul het contactformulier in!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

cijfer

Beoordelingen

Sally Robinson

12 juni 2018

Vooral een heel plezierig bezoek, met leuke observaties. Ik heb namelijk een hond met kat probleem. Duidelijke instructies, die geduldig en consequent opgevolgd moeten worden. Soms is dat moeilijk! Dan is de nazorg heel prettig. Ik ga nu bewuster om met mijn hond. En kat. Goed ook voor mijn eigen zelf vertrouw.

8

Marion van Eijk

2 mei 2018

Wij hebben veel gehad aan de tips van Arnoud. In een paar weken al heel veel verbetering en een meer ontspannen hond. Een prettig gesprek bij ons thuis gehad. Als er nog vragen zijn krijg je heel snel antwoord. Wij bevelen Arnoud aan.

9

Marianne

20 april 2018

Na 25 jaar honden te hebben gehad begrepen wij niets van het gedrag van onze prachtige labrador Casper. Hij blafte veel de laatste tijd en vooral als mijn man en ik allebei thuis waren. Dit kwam de sfeer in huis niet ten goede. Op advies van onze dierenarts contact opgenomen met Arnoud. Hij is vorige week hier geweest. Voornamelijk ik heb de hond zo overspoeld met aandacht dat hij vindt dat hij constant recht op me heeft. Op advies van Arnoud hebben wij ons gedrag aangepast. Het is niet makkelijk de hond te negeren als hij mij zo enthousiast ontvangt als ik thuiskom maar we zetten door en nu, een week later, is het al een heel andere hond. Omdat wij andere bazen zijn natuurlijk. Dank je wel Arnoud. Als we weer ergens tegenaan lopen weten we je te vinden. Wij kunnen Arnoud van harte aanbevelen als je het even niet meer weet met je hond.

10

Ria van Brummelen

5 december 2017

Geweldige uitleg over het hoe en waarom bij honden !
Ik zou er bijna weer een hond bijnemen om nog meer te leren maar 2 honden is nu toch wel genoeg.
Hond Jacca is van buitenlandse straathond (geen pup) een geweldige Nederlandse huishond geworden dankzij de vele tips van Arnoud.
Veel dank !

10

Ten bokkel

28 februari 2017

Beste Arnoud,
Wij weten dat je het druk hebt, maar wij willen graag een paar data met je afspreken om Sam, mooie 4 mndn oude mannetjes Labradoodle, te trainen. ( ons trainen dus…). Ik meen dat je in het a’damse Bos training geeft. volgens kenners een heel slim hondje. Wij horen graag van je! De vrijdag is moeilijk voor ons. Heeeel jammer als je zelf echt niet kan!!! Dan graag een goed alternatief ( misschien twee…) maar wij hopen dat je ons niet moet teleurstellen. Groeten en in afwachting, Kees en Martje ten bokkel Minervalaan 82 II. A’dam 0653117872 email hidden; JavaScript is required

9

Ferdy

3 februari 2017

Wij zijn een kleine 2 jaar geleden bij Arnoud terechtgekomen met onze toen 13 weken oude pup, Dib. De persoonlijke coaching en de 1-op-1 lessen waren zeer fijn en we plukken daar nu nog steeds de vruchten van.
We hebben veel geleerd over het gedrag van de hond maar ook zeker hoe wij ons moeten gedragen naar de hond toe.
Het is niet alleen zo dat Dib moest leren ook wij hebben weer geleerd.

9

Joke en Wijnand

19 november 2016

Arnoud was 18 november 2016 bij ons voor wat wij dachten een dominant hondje. Altijd maar blaffen bij alles wat zij maar hoort of als mensen bij ons over de vloer komen. Werk namelijk als coupeuse uit huis, dus altijd wel volk over de vloer. Ons hondje heeft ook een verkeerde aanloop gehad bij de 1e eigenaar. Goede tekst en uitleg gekregen dat het met angst te maken heeft en daardoor is zij gestresst. Nu heeft zij een anti blafbandje met spray….wat een super uitvinding. Dezelfde dag had het al effect. Als ze blaft en dat ze een spray krijgt is haar reactie gewoon lachwekkend….van wie doet dat. Arnoud DANK JE WEL. SUPER!!!!!

9

Dennis de Heer, dierenhotel Marijke

21 september 2016

Het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan” van Arnoud gelezen, ben al meer dan 20 jaar werkzaam mat honden maar toch een hoop tips kunnen opdoen en andere inzichten gekregen. Het boek leest lekker, geen zware kost maar met een hoop grappige praktijkvoorbeelden.

Wat mij betreft een aanrader dus!

9

Marieke

4 september 2016

Arnoud kwam bij ons langs omdat we tegen een aantal dingen aanliepen met onze Border Collie van 7 maanden die vaak uitviel naar andere honden. Hij gaf ons een uitgebreid en duidelijk advies en hier zijn we mee aan de slag gegaan. Na twee dagen zagen we al enorme verbetering. En nu we zijn methode hebben voortgezet hebben we nauwelijks problemen meer. Eeuwige dank! Ik zou Arnoud aan iedereen aanbevelen.

10

Daphne

12 augustus 2016

Deze week een consult gehad met Arnoud. Ik heb een chihuahua van 9 maanden oud die het fijn vond om op een bepaald plekje zijn behoefte te doen. Ik heb altijd gedacht dat het een zindelijkheidsprobleem was, maar vernam vrij snel van Arnoud dat het probleem elders lag. Erg fijn dat hij thuis langskomt, zodat hij de leefomgeving en het gedrag van de hond goed kan analyseren. Ik was anders gewoon stug doorgegaan met de zindelijkheidstraining. Arnoud communiceert duidelijk en legt goed uit waarom een hond bepaald gedrag vertoont. Erg fijn ook dat hij een bondig verslag nastuurt en je zo alles kan nalezen. Ik zou Arnoud aan iedere hondeneigenaar aanbevelen.

10

bregina becker

22 maart 2016

we hadden het boek ” mensentaalknop uit” gekregen van Arnoud op mijn werk. [ dierenartsenpraktijk]. Direct het boek meegenomen naar huis. Gweldigboek is dit. Heel duidelijk over de taal van honden, waar bijna niemand van snapt. Als voorbeeld; de dominante hond. Arnoud heeft het zo goed uitgelegd in het boek. Ik heb direct voor al mijn collega’s het boek besteld en zij zijn ook vol lof. Ik hoop nooit meer te horen bij bv; vlaggen in huis, dat is dominantie. Arnoud ik hou van je.

9

Sukumari

23 januari 2016

Na jaren een hond gewenst te hebben, kwam daar eindelijk mijn Saar.
Maar Saar is een echte Berner Sennen, heel sociaal, leergierig enthousiast, maar ook pittig, veel energie en met een sterk karakter dat graag haar eigen zin probeert door te drijven.
Na de basiscursus elders gevolgd te hebben, bleef ik met een aantal zaken kampen.
Training voor de hond kun je het niet noemen, het is training voor mij als baasje.
Arnoud, heeft binnen enkele sec. al een beeld van de aanwezige problemen.
Dat is verfrissend en vooral zeer welkom, omdat je zo graag van de gedragingen af wilt die je bij je hond verandert wilt zien.
Ook blijft hij je begeleiden nadien en krijg je een duidelijk verslag met de besproken punten, zodat je die altijd nog eens kunt nalezen.
Ik weet dat ik met zowel kleine als grote problemen bij Arnoud terecht kan en daardoor Saar en mezelf een goede start geef.

8

Wil Mulder

16 november 2015

Ik heb een teckel van bijna 8 jaar,hij vertoonde verkeerd gedrag,veel blaffen en als er iemand op bezoek kwam aandacht vragen ,wat ik erg vervelend vond en er wat aan wilde doen,ik had al eens een therapeut thuis bij mij gehad die mij zei bepaalde dingen te doen maar dat werkte niet antiblafbanden gekocht veel geld hier aan uit gegeven(je wilt geen overlast )toen contact met Arnoud gezocht die bij mij thuis is geweest en mij advies heeft gegeven(pas een paar dagen geleden)en het werkt de hond neemt het nu al op,ik ben hier zo blij mee want als de hond blijft blaffen je word zelf onrustig .Arnoud heel erg BEDANKT.

10

David

23 september 2015

Sinds een half jaar zijn wij de gelukkige eigenaren van Bobby. Bobby komt uit Thailand en is ongeveer 6 jaar een zwerfhond geweest. Omdat wij niet wisten wat we met zijn nervositeit aanmoesten en wij hem zeker niet los durfden te laten in het bos hebben wij de hulp van Arnoud de Hondenspecialist ingeschakeld. Na een bezoekje en nog vier keer mailcontact hebben wij de perfecte hond die gewoon losloopt en altijd bij ons terug komt. Niet zoals een hond die dat uit eigen wil doet, maar omdat wij geleerd hebben van Arnoud hoe we die hond moeten benaderen.
De slimme tips van Arnoud hebben gezorgd dat de hond zelfverzekerder, liever maar vooral relaxter is geworden. (en wij ook).

Dank Arnoud voor het helpen aan een heel trouwe vriend.
David

10

Petra Elstgeest

10 september 2015

Al 15 jaar train ik mijn honden samen met Arnoud Busscher. In eerste instantie heb ik Arnoud hulp gevraagd met mijn golden retriever met gedragsproblemen. Ik had deze hond met 11 maanden overgenomen van iemand die er geen tijd voor had mmmm… en deze bleek ernstige gedragsproblemen te hebben. Dankzij Arnoud heeft zij nog zeker 6 jaar bij ons kunnen leven. Helaas moesten wij haar toch in laten slapen. Hierna heb ik al mijn honden (3 honden) bij Arnoud getraind. Stuk voor stuk zijn het lieve en probleemloze honden geworden. Eerst trainde ik ook nog in een schooltje maar zelfs bij de laatste hond heb ik besloten dat dit niet nodig is als je de adviezen van Arnoud goed opvolgt. Het zijn leerzame lessen en goeie adviezen waar je wat mee kunt en die ook makkelijk op te volgen zijn. Al 15 jaar is Arnoud mijn favoriete trainer en ik hoop dat hij nog lang doorgaat zodat er hele fijne opgevoede honden rondlopen in het Amsterdamse Bos. Bedankt Arnoud.
Groetjes,
Petra

10

Annita

28 juli 2015

Op advies van de dierenarts heb ik contact opgenomen met Arnoud. Onze Goldenretriever van toen ongeveer 7,5 maand vertoonde vervelend gedrag als hij een “prooi” had. Dit kon een tak van buiten zijn, die hij niet mee naar binnen mocht nemen of zelfs een kauwbot binnen. Hij begon al te grommen als we langs hem liepen en als we te dicht bij kwamen beet hij zelfs. Na een incident heb ik de dierenarts gebeld. Arnoud is gekomen en daar heb ik een heel fijn gesprek mee gehad. Onze hond bleek bezitsagressie te vertonen, dit moeten wij doorbreken door zijn aandacht op iets anders te vestigen. Hier hebben wij op advies van Arnoud een diervriendelijke opvoedband voor aangeschaft, niet goedkoop maar wel effectief, Na 1 dag hadden we al een heel andere hond. Als hij nu iets in zijn bek heeft en ik zeg LOS dan laat hij dit ook los, zonder dat we nu nog de band hoeven te gebruiken. We maken tevens langere wandelingen met hem, als het mogelijk is in het bos, waar hij lekker kan holen en spelen met andere honden, want een stukje verveling zat er ook bij.
Wij zijn superblij dat wij het advies van de dierenarts serieus genomen hebben en met Arnoud in contact zijn gekomen.
Ook het feit dat Arnoud na afloop nog contact wil blijven houden om te horen hoe alles verder gaat, ervaar ik als zeer positief

9

Marjon

13 juni 2015

Wij hadden al een tijd problemen met een van onze twee teckels. Deze hond plaste in huis. Vaak ook tegen de bloempotten aan. We dachten aan een rangorde probleem.
’s Ochtends blaften de honden ook lange tijd als wij naar ons werk waren.
Het werd dus tijd voor gedragstherapie. Na wat rondspeuren op internet kwamen we bij Arnoud terecht. Hij is toen bij ons thuis geweest.
Arnoud had al snel in de gaten wat er aan de hand was. Er was geen rangorde probleem maar de hond was onzeker, had aandacht nodig en wilde niet alleen zijn.
We hebben veel tips gekregen om dit probleem aan te pakken. Daar zijn we ook meteen mee aan de slag gegaan.
De hond is inmiddels een stuk zelfstandiger en bedelt niet meer de hele tijd om aandacht. Ook blaffen de honden niet meer als wij het huis uit gaan. Wij blij en de buren ook natuurlijk.
Er is nog regelmatig contact met Arnoud om even door te geven hoe het gaat. We zijn blij dat we hem hebben ingeschakeld.

8

Machteld Hendriks

1 januari 2013

Arnoud Busscher heb ik ingeschakeld nadat ik mijn Flatcoat Nescio van toen 4,5 maand 2,5 maand in huis had. Hij had een aantal gedragsproblemen waaronder blaffen bij het aanrecht. Inmiddels is hij 8 maanden en zijn in huis de ergste problemen verdwenen. Het bleek dat hij een aandachtsprobleem had wat weer te maken had met dominantieproblemen in huis. Ik heb de wandelingen en coaching als zeer prettig ervaren. Je krijgt zeer persoonlijke aandacht gericht op jouw hond en thuissituatie.

8

Yvonne Brouwer

9 november 2012

Arnoud is gisteren bij ons geweest. Wij zaten met onze handen in het haar met onze bordercollie Mason van 6 maanden. Steeds happen en bijten naar ons. Nu de regels van Arnoud opgevolgd, negeren en laten schrikken als het niet werkt. Na 1 dag zien we al een totaal andere hond, veel rustiger en haast geen ongewenst gedrag meer. Arnoud, geweldig, ik wou dat wij eerder je hulp hadden ingeroepen.

9

Uitgelaten.nu

16 oktober 2012

Als eerste wil ik Arnoud bedanken voor de leuke en leerzame ‘gedrag van de hond’ middag afgelopen zaterdag. Ik ben onlangs een honden uitlaatservice begonnen en Arnoud nodigde mij uit om deze middag mee te maken. Voor mij was het heel leerzaam en als ik de mensen zo om mij heen hoorde hebben die er ook wat van opgestoken. Arnoud nogmaals bedankt en ik hoop dat er meer van dit soort dagen komen.

9

Anita Eggenkamp

25 september 2012

Heel enthousiast zijn wij over de manier waarop Arnoud ons geadviseerd en geholpen heeft met het probleemgedrag van Toeska.
Toeska reageerde agressief (dominant, volgens ons) in allerlei voor haar nieuwe situaties en op onbekende personen en honden. Arnoud heeft haar bij ons thuis geobserveerd en ons laten zien dat het geen agressie was, maar dat ze reageerde vanuit angst.
Arnoud heeft ons een verslag gestuurd en ons een therapie geadviseerd. Op zijn advies heeft Toeska gedurende een korte periode medicijnen gekregen om de ergste angst bij haar weg te nemen en haar zo beter om te leren gaan met voor haar moeilijke situaties. Aan ons heeft Arnoud geleerd de situaties beter in te schatten en gebruik te maken van de MasterPlus band om Toeska haar gedrag te kunnen doorbreken, zodat zij ons ander gedrag kon laten zien wat we dan vooral positief konden benaderen. Het ging al heel gauw goed met Toeska. Haar gedrag veranderde snel. Heel fijn vonden we het dat we met vragen via de mail altijd heel snel antwoord kregen van Arnoud. Inmiddels heb ik ook zijn cursus “Gedrag van de hond†gevolgd en ik voel mij nu zekerder in situaties met andere honden.
Wij kunnen weer volop genieten van Toeska en zij geniet meer van haar leventje met ons.

9

David Wijtemans

5 juni 2012

Via de dierenarts hebben we Arnoud Busscher leren kennen. Ik had namelijk drie honden geadopteerd uit Spanje en het derde hondje zou een ‘probleemhond’ zijn. Arnoud is twee maal bij ons op de boerderij langs geweest, ik heb een cursus bij hem gevolgd en we zijn een keer wezen wandelen. Daar heb ik heel veel van geleerd. In vijf minuten tijd spiegelde hij mij dat de rangorde binnen ons roedel anders is dan ik dacht!
Wat mij heel erg beviel aan hem was:
– Zijn rust en overzicht.
– Zijn opmerkzaamheid in details.
– Zijn benadering van ons als roedel in het geheel.
– Zijn uitnodiging om vragen aan hem te mailen, waar ik altijd antwoord op krijg.
– Zijn positieve en hartverwarmende bespiegelingen aangaande de honden.
– En bovenal de bevestiging dat ik het goed doe (met enige subtiele correcties).
Ik heb in Arnoud een deskundig, liefde- en waardevol vertrouwenspersoon gevonden.

9

Ema Wilhelmus

4 juni 2012

Woodstock onze vrolijke hyper enthousiaste kruising keeshond-jackrussel heeft last van verlatingsangst. Eigenlijk moet ik zeggen had, want vanaf het moment dat ik via de dierenarts in contact ben gekomen met Arnoud is het probleem onder controle. Hij heeft mij tijdens een persoonlijk consult laten zien hoe mijn eigen gedrag Woodstock beïnvloedt. Arnoud legt haarfijn de vinger op de zere plek. Met zijn analyse kan ik uitstekend uit de voeten. Woodstock blaft alleen nog als er iemand binnenkomt.

9

Edward P

3 juni 2012

Wij hebben hele goede ervaringen met Arnoud Busscher. Onze vorige hond had gedragsproblemen en deze zijn met Arnoud’s hulp nagenoeg helemaal opgelost. Daarom hebben we met onze huidige hond gekozen voor de privé puppycursus van Arnoud. Alle aandacht gaat naar jou en je hond uit. Daar hebben we veel van geleerd en we hebben er een goed luisterende en sociale hond aan over gehouden.

9