Hondenspecialist Arnoud Busscher Gedragstherapie & Puppy cursus

  • J. Greshoffstraat 12
  • 1321 AL, Almere

  •   Website

Hondenspecialist Arnoud Busscher Gedragstherapie & Puppy cursus

Hondenschool

9,4

Over Hondenspecialist Arnoud Busscher Gedragstherapie & Puppy cursus

Mijn naam is Arnoud Busscher. Ik ben een hondenspecialist, dat wil zeggen: hondengedragstherapeut & puppycoach. Ik ben lid van de Vereniging van Hondenspecialisten. Inmiddels werk ik samen met circa 120 dierenartspraktijken, geef ik in het hele land lezingen over honden en hun gedrag en ben ik docent van de opleiding tot hondenspecialist (www.opleidinghondengedragstherapeut.nl )

Het volgen van een puppytraining is van groot belang om met de pup een goede start te maken. Maar wekelijks op een veld staan en niet aan bod te komen met al uw vragen, zijn vaak redenen om af te haken.

Ik bied u een alternatief om uw jonge hond op een leuke en diervriendelijke manier op te voeden. De rode draad van de puppylessen is het voorkomen van probleemgedrag.

In 5 privé-lessen maak ik u wegwijs in de wereld van uw hond. De onderwerpen die aan bod komen zijn; de hondentaal, socialisatie, wanneer en hoe roep ik mijn hond, hoe voorkom ik dat mijn hond bij recreanten overlast veroorzaakt? etc. Daarnaast worden veel misverstanden over het opvoeden van de hond opgehelderd.

De eerste les vindt bij u thuis plaats om alles wat het opvoeden van uw pup betreft te bespreken. U ontvangt van mij een puppy handboek met de informatie die in de lessen besproken zullen worden.

De overige 4 lessen zijn praktijklessen van een uur en deze zullen op afspraak plaatsvinden op locatie; namelijk in het Amsterdamse Bos of het Bos der Onverzettelijken. Op deze plekken zijn dagelijks honden aanwezig, zodat we tijdens de lessen uitgebreid aandacht kunnen besteden aan het socialiseren met soortgenoten en het leren van de hondentaal.

Tijdens de lessen heeft u alle gelegenheid uw vragen en/of problemen aan mij voor te leggen maar ook tussen de lessen door kunt u voor al uw vragen over het gedrag van uw pup telefonisch of per e-mail bij mij terecht. Na afloop van de laatste les ontvangt u een certificaat van deelname.

De leeftijd van de deelnemende hond moet tussen 2 en de 6 maanden liggen. Bovendien dient de hond gevaccineerd te zijn voor de lessen in het bos.

Wilt u een afspraak maken? Bezoek dan mijn website www.hondenspecialist.nl en vul het contactformulier in!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

cijfer

Beoordelingen

Monique

16 november 2017

Ik heb met veel plezier de puppytraining gevolgd bij Arnoud. Veel ‘eye openers’ en goede praktische adviezen later kan ik zeggen dat, ondanks alle mensenfouten die ik gemaakt heb ( en nog steeds maak ….) ons Kooikerhondje Koortje een sociale, lieve en gehoorzame volwassen hond is geworden. Ook fijn dat Arnoud zo snel per mail reageert als je een vraag hebt. Bedankt Arnoud!

10

Liselotte en John

19 oktober 2017

Blij dat we met onze Australian Labradoodle de puppytraining bij Arnoud hebben gevolgd.
We hebben een heerlijke hond die sociaal is, gehoorzaam en dit mede dankzij Arnoud.

Arnoud heeft enorm veel kennis van de hondentaal en de omgang vanuit de mens met de hond. Echt een expert die zijn training “tailor made” op jouw hond en jouw behoeften.

We hebben er erg veel aan gehad en raden Arnoud aan iedereen aan.

Nogmaals super dank Arnoud!

10

Yvonne Bouwman

2 oktober 2017

Na een prive bezoek met tal van tips voor de omgang o.a. met de poezen, hebben we 4 keer los door het bos gewandeld.
Arnoud ziet alles en stuurt bij waar nodig.
goed om verder mee te oefenen. Roos is mede hierdoor een geweldige gehoorzame hond geworden.
Hartelijk dank

9

Lien Pronk

15 juni 2017

Wij hebben 2 boxerteven, 1 van bijna 11 jaar en 1 van bijna 2 jaar.
Al een jaar geleden werd Trix wat dominanter naar Luna, wat balletjes spelen en de baas.
Ook als er bezoek was hadden de dames een competitie, om aandacht, ze hebben een paar keer gevochten.
Arnoud heeft ons het advies gegeven, als er bezoek komt ze instrueren de honden totaal te negeren, geen oogkontakt zoeken enz enz.
Ook wij moeten de honden negeren als we thuis komen.
Het gaat goed nu 5 weken later, na dat Arnoud bij ons was, ze spelen soms ook met elkaar door achterelkaar aan te rennen.
We hopen dat het goed blijft gaan, wij doen ons best.
Dankjewel Arnoud!

8

Debora van der Stad

26 mei 2017

Met dank aan Arnoud en zijn Puppie Privé-cursus, hebben wij een vliegende start met ons Kooikerhondje Lucy kunnen maken.
“Wat zou Arnoud nu doen?” werd een gevleugelde uitspraak binnen ons gezin.
Ook mijn 10-jarige dochter Lily heeft het boek “Mensenknop uit, hondenknop aan” gelezen en gebruikt alle tips nog dagelijks.

9

Kim

16 mei 2017

Na een andere puppy cursus geprobeerd te hebben en weinig resultaat zagen kwamen we bij Arnoud terecht. Direct zagen we resultaat en wij hebben erg veel geleerd. Gedurende Luca zijn opvoeding af en toe een lesje gehad om ons op het goede pad te houden. We hebben nu al een fantastische hond die enorm goed luistert en goede “manieren” heeft. Nog even wat pubermaandjes door (die eigenlijk ook wel heel grappig zijn) en dan gaan we lekker genieten van onze vriend. Bedankt voor alle lessen Arnoud en echt een aanrader voor iedereen!

10

Andrea en Pippa

27 februari 2017

Getipt door mijn buurvrouw heb ik Arnoud benaderd voor de puppiecursus. Toen Arnoud binnenkwam werd meteen duidelijk dat zijn visie & aanpas klopt en werkt. En door deze training te volgen heb ik nu een een leuke en heel gehoorzame, goed gesocialiseerde en enthousiaste hond zonder angst voor andere honden en super lief voor de kindjes. Kan haar overal mee naar toe nemen maar ook prima alleen laten. Okay fijn ras, en karakter helpen ook maar zonder deze training geloof ik niet dat ik zo’n fijn dier zou hebben nu!

9

Nancy

17 augustus 2016

Als onzeker baasje van mijn eerste hondje, kreeg ik van een buur de tip om bij Arnoud de puppy cursus te doen. En daar heb ik geen dag spijt van gehad. Als je alle tips consequent opvolgt, krijg je een lieve, stabiele hond. Welk ras dan ook. De trainingen worden aan elk ras aangepast en dat is erg prettig. Het is namelijk een groot verschil of je een terriër of een labrador hebt. Inmiddels raad ik iedereen aan om naar Arnoud te gaan en nee, ik heb geen aandelen. Je krijgt tips over van alles, over zindelijkheid, bench gebruik en hoe je buiten je hond weer bij je kunt roepen. Dit is slechts een klein beetje van alles wat je leert. Als je alles opvolgt, kan het gebeuren dat je de laatste les pas na ruim anderhalf jaar doet. Niet omdat je hond zo lastig is in de pubertijd, maar omdat je denkt: laat ik die cursus nu maar eens afmaken. De laatste les doe je namelijk als je hond niet meer naar je luistert (meestal in de pubertijd). In mijn geval gebeurde dat niet, omdat ik erg consequent was.

10

Liz Kempen

27 juli 2016

Liz Kempen

Voor ons is het al weer 5 jaar geleden, dat wij de individuele puppycursus bij Arnoud hebben gevolgd.
En nog steeds hebben wij hier dagelijks plezier van.
Jij en je hond krijgen in deze cursus hele goede begeleiding en ook wordt alles goed uitgelegd over het hoe en waarom in bepaalde situaties moet reageren.
Ook is het voor jonge honden heel belangrijk om veel contact met andere honden te hebben, niet alleen voor het speelplezier, maar ook hoe ze kunnen leren van het gedrag van andere honden.
Onze American Stafford is mede door deze cursus een zeer sociale hond geworden, die kan spelen met grote, kleine, oude of jonge honden.
Ik kan deze cursus dan ook zeer aanbevelen!

9

Irma

30 juni 2016

Als nieuwe hondenbezitter had ik maar weinig kaas gegeten van het gedrag van honden. Door een paar keer met Arnoud het bos in te gaan, lees ik mijn viervoeter nu veel beter. Ik begrijp hoe die zich opstelt bij andere honden en weet wanneer ik moet ingrijpen. Dat is fijn voor mij, maar ook voor mijn hond en die van anderen. Elke les kreeg ik een overload aan informatie mee naar huis waar ik mee aa de slag kon. Ik heb daar echt veel aan gehad. Ook is het fijn dat je tussendoor via de mail om raad kunt vragen. kan het iedereen aanbevelen.

9

corrie

19 mei 2016

De cursus is heel plezierig, vooral het individuele contact en advies maakt het heel waardevol. Ook het tussendoor kunnen mailen met vragen geeft je het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen, in die oh zo lastige puberteit.
Wij zijn volop aan de slag.

9

Auke Visser en Tiny Laarakker

7 april 2016

Wij zijn heel tevreden over de lessen die wij van Arnoud hebben gehad. Beknopt, eigenlijk alles wat we wilden in 5 lessen. We hebben zijn raad opgevolgd en daar een leuke en gehoorzame hond aan overgehouden.
Wij kunnen deze cursus iedereen aanraden!

9

Paul&Wilma

17 maart 2016

Wij hebben, met onze Friese stabij Roefke, de puppycursus gedaan. 5 sessies waarvan eentje bij ons thuis. De gekozen vorm en de uitstekende begeleiding hebben ons alle handvatten gegeven om Roefke een gezellige, gehoorzame en sociale hond te laten worden. Ogenschijnlijk eenvoudige tips blijken vaak erg effectief. De cursus bij Arnoud is een “must” voor iedereen die er samen met zijn hond iets van wil maken.

9

Marja Barth

21 december 2015

Ik heb met mijn puppy hond (kruising witte herder/labrador) 5 lessen gevolgd bij Arnoud. Na eerst een theorie les thuis zijn we 4 keer het bos ingegaan. Van begin tot het einde is dit ontzettend leerzaam geweest. De training leert je niet alleen veel over het gedrag van je hond, maar met name ook over hoe je als baasje dit gedrag kan beïnvloeden. Wat is het resultaat van je eigen gedrag op je hond en hoe kan je dit veranderen of wellicht voor zijn. Heel leerzaam en echt iedereen aan te raden!

9

Sharon en Pippa

9 december 2015

De puppy cursus bij Arnoud is een aanrader voor elke hondeneigenaar, voor de eerste pup maar ook voor de ervaren hondenbezitter. 1-op-1 aandacht is zeer prettig en daadkrachtig. De lokatie is het Amsterdamse bos waar genoeg honden zijn om het socialiseren. Arnoud voedt de eigenaar op en geeft praktische tips. Het is soms confronterend om het resultaat te zien van jouw eigen inconsequentie maar Arnoud legt dan uit waarom het zo belangrijk is consequent te zijn. Een mooie bijkomstigheid zijn de verhalen die Arnoud de hele wandeling verteld over wat er gebeurd als je andere honden tegenkomt en wat het betekent. Hoe je hier als eigenaar mee om moet gaan. Ik vind het jammer dat de cursus voorbij is. Pippa luistert goed maar ik zou elke maand wel een wandeling met Arnoud en Pippa willen en naar zijn uitleg te luisteren!

10

Rob, Manon en Diesel

18 september 2015

Bedankt voor de goede begeleiding! We zijn erg blij met Diesel en hij doet het echt geweldig!

10

Marieke en Remi

8 september 2015

Wij hebben de puppycursus bij Arnoud gevolgd met onze Petit Basset Griffon Vendeen en zijn hier zeer over te spreken! De lessen waren in het Amsterdamse Bos, lekker losjes en heel leerzaam. De hond deed zijn ding en Arnoud analyseerde de hond tijdens de wandeling en gaf aan hoe bepaald gedrag te herkennen en hoe daarmee om te gaan. Elke les zag je toch vooruitgang en dat is natuurlijk waar je het toch voor doet! Absoluut een aanrader voor elke baas!

10