Speurhondentrainer

  • Langerhuizenweg
  • 1272 RA, Huizen

  •   06-48352329
  •   Website

Speurhondentrainer

Hondenschool

9,4

Over Speurhondentrainer

Honden vinden het heerlijk om hun neus te gebruiken! Praktijk Speuren is voor honden een natuurlijke manier van speuren waarbij de hond samen met de baas (als team) een persoon opspoort. De hond werkt hierbij in een tuig aan een lange lijn. Het spoor bestaat uit de menselijke geur van de spoorlegger, dat de (speur)hond vooraf krijgt aangeboden. Om het spoor te kunnen volgen moet de speurhond de geur van de spoorlegger onderscheiden van alle andere geuren die hij onderweg tegenkomt.
Aan het eind van het spoor, wordt de speurhond beloond met de “kick†van het vinden van de persoon en krijgt natuurlijk ook wat lekkers.
De speurkwaliteiten van honden zijn verbazingwekkend! Met de juiste begeleiding kan de hondenneus fantastische prestaties leveren, zoals het volgen van sporen over diverse paden door de Gooise bossen, waarbij hij allerlei kruisingen tegenkomt, soms een weg moet oversteken en voorwerpen gaat “aanwijzenâ€.
Tijdens de gratis proefles kunnen honden en hun bazen zelf ervaren hoe leuk het Praktijk Speuren is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

cijfer

Beoordelingen

Hanneke Blokdijk

27 december 2012

Annemarie is een trainer met een beetje extra. Sinds januari speur ik met mijn nu 12 jaar oude Basset bij Annemarie. Blanco zijn wij begonnen, inmiddels gaan we voorspoedig. Annemarie let er altijd op dat het leuk blijft voor de hond, geen blubberpaden voor de oude man en op tijd stoppen. Het beetje extra zit hem in het coachen van de mens aan de lijn. Niet alleen hoe je moet handlen, maar ook hoe jouw state of mind de hond beïnvloedt. Annemarie is een toptrainer.

10

Karin Rood

26 november 2012

Ook ik ben dit jaar begonnen met speurlessen bij Annemarie. Mijn hond Chase (Hollandse Herder) en ik zijn zeer enthousiast over de manier van lesgeven. Vooral over de tips die ik krijg en het leren lezen van mijn hond. Chase is elke keer weer super gedreven om Annemarie te vinden en dat is een lust om te zien.
We blijven dan ook zeker doorgaan met speuren!!!

9

Margreet Hooghoudt

17 juni 2012

Om een gerichte activiteit met onze nieuwe asielhond Topi te gaan ondernemen, besloot ik een cursus praktijkspeuren te gaan volgen bij Annemarie Siekman. Ik had enthousiaste verhalen over haar manier van lesgeven gehoord. Daar heb ik geen spijt van gekregen! Annemaries kennis van zaken en enthousiasme maken iedere les tot een feest. ‘Moeilijke’ Topi is enorm opgeknapt door dit intensieve werk waar hij talent voor heeft. Inmiddels speur ik ook met mijn andere hond, Bienke. Geweldig!

10

Maureen Hennink

11 maart 2012

Mijn hond Stijnke en ik hebben al twee leskaarten vol gespeurneusd en hebben er nog steeds plezier in. Iedere les heeft Annemarie weer een nieuwe uitdaging voor ons. We hebben al veel uiteenlopende weersomstandigheden gehad en zelfs al kleine stukjes buiten het bos gespeurd. Het maakt Stijnke niet uit waar we speuren en hoe hard ze ervoor moet werken om Annemarie weer te vinden. Ze geniet van top tot teen en ik dus ook!

10

Elise Preijers

18 december 2011

Annemarie is een kundige en aardige trainster, mooi gebied om te speuren. Mijn hond vindt het heerlijk om het spoor op te lossen.

9

Annet

24 oktober 2011

Samen met mijn zoon Ruben een speurhondentraining gedaan bij Annemarie. Annemarie weet de juiste afstemming te vinden voor mens en dier, ook voor kinderen die daar wat meer moeite mee hebben. Speuren helpt het hoofd leeg te maken… en dat niet alleen voor honden. Dank je wel voor deze mooie ervaring!

8

Sandra

7 oktober 2011

Leuke, gezellige trainster die weet waar ze het over heeft. Je krijgt individueel of met zijn tweeën les in het bos waardoor je echt een uur intensief met je hond bezig bent in de natuur. Mijn hond vindt het speuren zelf geweldig en is daarna echt moe. Het is heerlijk om haar te zien genieten. Ik vind het echt een aanrader!

9

Marjan

1 oktober 2011

Sofie en ik genieten met volle teugen van het praktijk speuren bij Annemarie en de manier waarop zij haar enthousiasme, kennis en ervaring overbrengt. Vorig jaar zijn Sofie en ik begonnen met sportspeuren, maar inmiddels wil ik alleen nog maar met praktijk speuren bezig zijn. Lees mijn ervaringen op de blog van Sofie (sofieloopt.nl) in het stukje ‘Waar deden ze nou zo moeilijk over?’
http://sofieloopt.nl/40/waar-deden-ze-nou-zo-moeilijk-over

9

Sofie

1 oktober 2011

Sinds kort neemt mijn mens Marjan me vrijdags mee naar een bos bij Huizen en dan mag ik op zoek naar Annemarie. Hartstikke leuk en Marjan gaat het steeds beter doen. Ze krijgt van Annemarie aanwijzingen hoe ze mij minder aan het twijfelen kan brengen en ik vind Annemarie dan ook steeds sneller terug.

9

Mariska Brilleman

26 september 2011

Gizmo en ik hebben nu een aantal lessen gehad en we zijn er super over te spreken. Een heerlijke bezigheid om samen met de hond te doen. De hond leert echt zelf te denken en te doen. SUPER!!!!

10

Lous Rozendaal

15 september 2011

Het enthousiasme en de kunde van Annemarie werken aanstekelijk voor hond en eigenaar. Na de proefles konden Sammy en ik niet anders dan doorgaan. En na een les of vier zijn we toch echt van plan om door te gaan tot we niet meer kunnen!

10

I. Kloppenburg

13 september 2011

Onze Zwitserse Witte Herder Mila,gaat helemaal uit haar dak als we de speurspullen pakken, zo geweldig vindt ze het. Het is een zeer intensief (en voor hond en baas ook kwalitatief!) uurtje. Iedere keer een uitdaging, waardoor Mila het ook leuk blijft vinden. Annemarie geeft de lessen met veel enthousiasme.

9

Peter Sloothaak

8 september 2011

Wij, mijn Oudduitse herder Baran van 2 jaar en ik, hebben een proefles gevolgd en zijn zeer enthousiast over het speuren en de manier waarop Annemarie dit begeleidt. Het plezier van Baran druipt er van af als we bezig zijn een spoor te volgen dat Annemarie heeft uitgezet.
We gaan zeker meer van deze trainingen volgen!

9

Tineke Kriekaard

7 september 2011

Sinds april 2011 speur ik met Jazz, mijn labrador van 7 jaar bij Speurhondentrainer Annemarie Siekman. We hebben inmiddels 10 lessen gehad en hebben in die lessen heel veel geleerd. We vinden het allebei geweldig om te doen en Annemarie geeft op een hele fijne manier les. Ze neemt de tijd om dingen uit te leggen na het lopen van het spoor, maar ook tijdens het lopen begeleid ze ons door middel van de portofoon. Het enthousiasme van Jazz werkt echt aanstekelijk.

10