Hét spelletje voor je hond tijdens vuurwerk!

Ieder jaar is het bij veel hondeneigenaren weer feest, een bange hond die beeft van angst
of niet weet waar hij moet gaan liggen door de stress. Maak daarom nu van een enge, stressvolle nacht een leuke en avontuurlijke avond.

De verrassingsdoos

Is je hond bang voor vuurwerk, dan is de verrassingsdoos misschien de juiste oplossing.  Je hond kan deze doos volledig slopen en vindt van alles wat hij lekker vindt. Niet iedere hond snapt wat de bedoeling is, daarom kun je je hond dit leren voordat het Oudejaarsavond is.

1) Voor deze verrassingsdoos zul je op tijd moeten beginnen met het bewaren van wc-rolletjes, lege kleine doosjes, papier, botten, kluiven en een grote doos waar alles in past. Doosjes met sterk geurende artikelen worden afgeraden.

2) Zet de wc-rolletjes rechtop naast elkaar in een doos. Scheur papier op maat. Verdeel 20-klapper (1)verschillende soorten snacks voor je hond in de wc-rolletjes. Stop de wc-rolletjes verder vol met papier snippers. Verdeel de snacks en eventueel andere speeltjes in de overige doosjes en vul alles met papier snippers. Ook in de propjes papier kun je wat snacks doen. Je hoeft het je hond echt niet te makkelijk te maken. Maak nu een mooi geheel van alle doosjes, botten en kluiven door ze, samen met de doos met wc-rolletjes, in de grote doos te puzzelen. Je kunt ook losse snacks in de grote doos verdelen. Maak alles goed dicht zodat niet alle snacks even makkelijk te vinden zijn.

3) Laat je hond in een rustige ruimte wennen aan de geluiden van buiten. Zet voor de afleiding wat muziek op. Het leukste voor je hond is al je de verrassingsdoos een kwartier voor 00.00 uur bij hem neer zet en hem zijn gang laat gaat. Hierdoor is hij tijdens het hoogte punt van het vuurwerk zo druk met de doos bezig dat hij niet afgeleid zal worden door de knallen.

P1030337aMet een goed in elkaar gezette doos en een fanatieke hond, zal hij zeker anderhalf tot twee uur bezig zijn met zijn verrassingsdoos.

« Vorig bericht: Bescherming voor uw hond tijdens de jaarwisselingVolgend bericht: Dierenarts raadt vuurwerkmedicijn voor honden af »